Стрелча взема военновременни запаси заради кризата с водата

Стрелча взема военновременни запаси заради кризата с водата
A A+ A++ A

Заради кризата с питейната вода и обявеното на 10 юни бедствено положение в средногорското градче, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” предоставя безвъзмездно на общината минерална вода и хранителни продукти. Това информираха от администрацията на кмета Стойно Чачов.

От 19 юни т.г. /сряда/ са започнали поетапните доставки на освободените държавни резерви, които се приемат и съхраняват в складовите помещения на Оптико-механичния завод в града. Получаването на хранителните продукти и минерална вода от населението ще започне от понеделник – 24.06.2019 г. по допълнително обявен график на кварталите и улиците, публикуван на сайта на общината и разпространен на информационните табла.

Право на ползване на предоставената помощ има всеки жител на град Стрелча. В същото време в социалните мрежи се появиха коментари и предложения от местни жители, че тези запаси са повече необходими за възрастните хора, които нямат възможност сами да се снабдяват с вода и хранителни продукти.

Докато повечето семейства пазаруват от съседния град Панагюрище и нямат проблеми с водата. В Стрелча действат и изворите с минерална вода, която е годна за пиене. Както вече писахме, вследствие на поройните дъждове, паднали в района на средногорското градче в началото на юни, кал и тиня затлачиха водоснабдителната мрежа на Стрелча и питейната вода не става за употреба.

Довеждащият водопровод е строен преди 47 години и оттогава не е ремонтиран, а по предварителни разчети на общинската власт за нов са необходими около 5 млн.лв. Затова кметът Стойно Чачов се обърна за помощ към държавата, а заради проблема бе обявено бедствено положение и то се удължи с още една седмица.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници