Валери Симеонов: ДПС пак купува гласове! Нужна е изборна полиция

Валери Симеонов: ДПС пак купува гласове! Нужна е изборна полиция
A A+ A++ A

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обвинява в купуване на гласове ГЕРБ, БСП и ДПС. Коментарът си той направи в кулоарите на парламента пред журналисти.

Спроед него не са достатъчно добре анализирани резултатите на патриотичните партии, но не мисли, че това е проблемът на европейските избори.

Той е на мнение, че никой не обръща внимание на резултатите от ДПС, а продължавал странния феномен на подкрепа на ДПС в Северозападна България. Хиляди цигани са подкрепили ДПС поради огромната любов, която изпитват към техните кандидати за евродепутати, поясни бившият вицепремиер.

"Докога ще продължава това и като че ли обществото започна да свиква с масовото купуване на гласове от ДПС", подчерта Симеонов и допълни, че полицията и прокуратурата не си вършат работа. НФСБ много скоро ще предложи специално звено към полицията - изборна полиция, защото купуването става до полицейски автомобили и в присъствието на представители на органите на реда.  

Симеонов се пита дали това не става и с мълчаливата подкрепа на по-големия им партньор. По думите му евроизборите са с най-малък интерес като цяло, но изведнъж се оказало, че "нашите мургави събратя са изключително заинтересовани от резултата на евровота".

"В България масово се купуват цигански гласове особено за евроизборите", посочи той.

Според него не само ДПС са купували гласове. „Много странно обаче виждам, че има такава подкрепа и на други партии – на БСП и ГЕРБ. Говоря конкретно за циганските махали“, уточни лидерът на НФСБ. Във връзка с подкрепата и за ВМРО в такива секции, той посочи, че в България масово се купуват гласове. „Как да анализираме резултата на една партия спрямо друга, когато никога не можеш да предвидиш какви са били методите. То е ясно – финансово плащане или обещания и ангажименти“, допълни Симеонов и уточни, че България не върви на добре.

Нивото на взаимоотношенията в малката коалиция започва да пада. Това стана ясно от думите на лидерът на НФСБ. Коментарът му е във връзка с конфронтацията между "Атака“ и ВМРО.

"Бъдещето е подвластно на гадателите и врачките, явно не съм добър политически анализатор и гадател“, заяви Симеонов в отговор на въпрос за бъдещето на коалицията. "Да се оправят "Атака“ и ВМРО. Да се разбират по между си. Зрели хора са. Нивото на взаимоотношения започва да пада. Не искам да ги коментирам. Мисля, че са зрели хора и ще намерят добрия тон да регулират отношенията помежду си“, каза още лидерът на НФСБ.

Той посочи, че въпросът дали Волен Сидеров да остане начело на ПГ на "Обединени патриоти“ не е на дневен ред.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници