Спират влака от Пловдив за Одрин временно

Спират влака от Пловдив за Одрин временно
A A+ A++ A

Само след две пътувания от Пловдив до Одрин и обратно влакът е спрян временно, предаде „Монитор“. От началото на месеца държавните железници пуснаха нов маршрут, но след 68 превозени пътници през почивните дни и много публикации в медиите, пътуванията са прекратени.

На сайта на БДЖ информацията за влака е свалена. Срещу 28,50 лева БДЖ предлагаше в двете посоки. Времепътуване с включен престой на митницата - 4 часа. Влакът тръгваше в 08:40 от Пловдив и след 4 часа престой в Одрин поемаше обратно като в Пловдив се връщаше в 21:15 ч. Обаче освен с автомобил или да спят на гарата столичани не можеха да ползват влака от Пловдив до града в Източна Тракия удобно, оплакаха се пътници от липсата на удобни връзки пред „Монитор“.

От понеделник през информационните си гишета и канали БДЖ дава информация, че влакът временно е спрян, а мненията са, че по българска традиция временното ще стане постоянно.

Композицията пътува в състав от два вагона с 140 места и се движи през почивните и празнични дни. В първия ден от пускането до Одрин са се возили 41 пътника, а във втория 27 или общо 68, показва статистиката на БДЖ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници