Ананиев: Политиците да дадат път на 30-годишните

Ананиев: Политиците да дадат път на 30-годишните
ВОЛТ
A A+ A++ A

За съжаление, не много хора отиват да гласуват и затова вина носим политиците, най-вече тези, които са в ЕП. Чухме, че имаме евродепутати чак, след като пакетът „Мобилност“ се взриви. Социолозите казват, че около 2 млн. души ще гласуват. Ако това е вярно, около милион и половина ще бъдат ядрата на партиите и само 500 000 от периферията и други граждани. Призовавам повече хора да гласуват и да се даде едно по-голямо представителство на различните партии. При 2 млн. гласували ще имаме по 7 депутати от партиите близнаци (ГЕРБ и БСП) и 3 на вечната партия ДПС. Това заяви в студиото на ФАКТИ лидерът и водач на листата на ВОЛТ Настимир Ананиев.

„Този ЕП е ключов. Първо, защото трябва да се запази евроатлантическата насоченост за една по-обединена и силна Европа. Също така, Лисабонският договор вече се изчерпа – от 10 години сме стъпили на него. Оттогава имаше сериозна финансова криза, сериозна емигрантска криза, Brexit, очевидно ще трябва да се подписва нов договор, а защо да не пробваме и с нова европейска конституция“, каза Ананиев.

„Промяната в политическия елит трябва да дойде от гражданите, които решават кой да ги представлява. Не може хора, които 30 г. са спасявали, опитвали са да правят нещо – т. нар. Преход, за който все се чудим дали свърши, трябва просто да се направи това радикално изчистване на политическия елит. Ако ти над 20 г. си се занимавал с политика и в момента ситуацията е такава, каквато я виждаме, значи може би нещо не правиш правилно. Ние сме най-бедната страна в ЕС, имаме най-бедния регион – Видин, и страшно много други фактори, които са повлияли. Ако над 20 г. си се занимавал с политика, дай път, отстъпи назад, пусни някой 30-35 годишен. Притеснителното е, че много партии нямат такива хора и не им се доверяват“, коментира Настимир Ананиев.

Според него трябва да се постави фокус на микро и семейния бизнес, защото той е гръбнакът на икономиката. 

„Миналата година излишъкът на бюджета е 3 млрд. лева, април обявиха, че сега е 2,7 млрд. Лева, което означава, че до края на годината, ще стане 5 млрд. лева. Пак ли ще го изхарчим на две заседание на Министерски съвет?“, попита Ананиев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници