Педиатрите отново протестират

Педиатрите отново протестират
A A+ A++ A

Трети пореден протест за бъдещето на единствената детска болница у нас. Тази сутрин недоволните лекари, медицински сестри, санитари и подкрепящите ги родители блокираха движението по булеварда  „Акад. Иван Гешов”.

Въпреки че наскоро здравните власти обявиха, че няма да има ограничения за приема в педиатрията, протестиращите не са доволни. Настояват за по-високи възнаграждения,но засега няма изгледи друго от основните им искания да бъде изпълнено - лечебното заведение да е със статут на "национална" болница.

„Към днешна дата ние нямаме официален документ, че какъвто и да е лимит е отпаднал. Колкото до кодировката на легла и към момента работим по стария начин с точно конкретни кодове по клиники. Единственият общопедиатричен, който цитира г-жа заместник-министър Жени Начева, е код 17 – една единствена клиника в болницата работи по него”, обясни участничка в протеста.

„На този етап има дискусия само на едно от ограниченията, а именно отпадане на ограниченията за прием в различните клиники на болницата. Нито едно от основните искания не е започнато  да се дискутира, т.е. ние не виждаме воля от страна на управляващите и институциите, да дискутират въпроса за статута на болницата и повишаването на възнагражденията на персонала на болницата”, каза д-р Байчева.

Протестиращите обявиха, че ще дадат 10 дни на управляващите за започването на процедурите за решаването на проблемите. Ако това не се случи, те са готови да подадат колективна оставка или да пристъпят към ефективни стачни действия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници