Kилометрични задръствания на пътя Асеновград - Смолян заради обрушване на скални маси

Kилометрични задръствания на пътя Асеновград - Смолян заради обрушване на скални маси
A A+ A++ A

Kилометрични задръствания и огромни колони от чакащи автмобили, автобуси и камиони се образуваха на главния път Aсеновград -  Смолян. Причината е обрушване на опасни скални маси от експерти на агенция пътна инфраструктура.

Дейностите са превантивни заради опасения от нови големи срутвания, които да затворят пътя изцяло. Шестима алпинисти от София обхождат рисковия участък по билото край Бачковския манастир и събарят опасно надвисналите каменни блокове. Разчистването ще продължи две седмици. Спирането на движението ще е от 9 до 17 часа на всеки два часа.  

„Днес целия този район ще го прегледаме, което е опасно. Бутаме го да падне и  така продължаваме напред.”, каза Огнян Тодоров, технически ръководител на обекта.

„Два часа близо чакаме да минем от тук. Понеже папата е казал, че трябва да правим пътища и магистрали и за това ги правим в момента. С дете сме и за това се връщахме, защото на път с малко дете е трудно и се върнахме обратно в Асеновград. Правим втори опит да минем. След като трябва да се направи безопасен пътя, трябва да се чака и да се даде предимство на работещите, за да може спокойно да се пътува.”, сподели един от чакащите.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници