Оперират мъжа с 80% изгаряния след взрива в газстанция

Оперират мъжа с 80% изгаряния след взрива в газстанция
Р.С. е един от пострадалите при пожара на станцията за газ в Разград, които по-късно бяха транспортирани в „Пирогов" с хеликоптер от Русе. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

48-годишният мъж, който получи 80% изгаряния при взрива на газстанция край Разград преди седмица, ще бъде опериран в понеделник в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия на „Пирогов", съобщиха от болницата.

Р.С. е един от пострадалите при пожара на станцията за газ в Разград, които по-късно бяха транспортирани с хеликоптер от Русе.

Другият пострадал при същия пожар Д. К. на 38 г. със 70% изгаряне ще бъде подложен на втора операция във вторник, съобщи проф. Огнян Хаджийски.

Общо петима души пострадаха при взрива на газстанцията в покрайнините на Разград, на изхода в посока Шумен в късния следобед на 6 август.

Освен транспортираните за хоспитализация в Русе мъж на 50 години е бил настанен в хирургичното отделение на болницата в Разград. Други двама от пострадалите са прегледани в спешното отделение на лечебното заведение и са освободени за домашно лечение.

Пожарът е предизвикан от изтичаща газ от фланеца, свързващ две цистерни, която се е възпламенила.

Инцидентът стана по време на зареждане на стационарната цистерна на обекта с газ пропан-бутан от товарен автомобил с прикачена към него цистерна със словенска регистрация.

Втора операция предстои на 37-годишната В.А., която е с 80% изгаряне. Тя е пострадала от туристическа газова бутилка.

В секцията по изгаряния и пластична хирургия е приет мъж с електрическо изгаряне от 8% на лицето, шията, гърдите и дясната ръка. Той е пострадал в мина „Станянци", в района на Годеч.

#„Пирогов" #Огнян Хаджийски #газстанция #Разград #газова бутилка #операция #изгаряния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници