Президентът Радев посрещна папа Франциск с държавни почести

Президентът Радев посрещна папа Франциск с държавни почести
A A+ A++ A

Стотици хора са се събрали пред сградата на Президентството, където върви официалната церемония по посрещането на папа Франциск у нас, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Президентът Румен Радев и Светият отец приеха строя на представителната гвардейска част.

Пред сградата на Президентството и строените гвардейци прозвучаха и химнът на България „Мила, Родино“ и Папският химн и марш, обявен за химн на Ватикана през 1949 г.

На площада пред Президентството са председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, народни представители, дипломати. Тук са омбудсманът Мая Манолова, председателят на БЧК Христо Григоров. На място пристигна и папската делегация.

Папа Франциск кацна на летище „София“. На летището главата на Римокатолическата църква бе посрещнат от премиера Бойко Борисов, след което двамата разговаряха на четири очи. Визитата на Светия отец у нас продължава със среща с президента Румен Радев. След края ѝ на двамата ще направят изявления на пл. „Атанас Буров“ пред представителите на българските власти, гражданското общество и дипломатическия корпус у нас.

Католицизмът е четвъртото по численост вероизповедание в България след православното християнство, исляма и протестантството.

Снимка: Стопкадър, novini.bg

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници