Следовател ту твърди, ту отрича, че атентаторът от Бургас е камикадзе

Следовател ту твърди, ту отрича, че атентаторът от Бургас е камикадзе
В неделя Илиев бе категоричен, че атентатът в Сарафово е дело на атентатор въпреки десетките версии, които опровергават това. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Няма категорични доказателства, че лицето, извършило атентата срещу израелски туристи в Бургас, е камикадзе, обяви следователят от Националната следствена служба Георги Илиев.

„На всеки е ясно, че са два вариантите – или лицето е камикадзе, или има съучастници, които са му помогнали", заяви Георги Илиев по bTV и допълни, че „това е едно от лицата, което е извършило и е участвало в извършването на този атентат".

В неделя пред БНР следователят Георги Илиев заяви, че е доказано, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе.

Илиев бе категоричен, че атентатът в Сарафово е дело на атентатор въпреки десетките версии, които опровергават това.

„В случая е доказано, че става въпрос за камикадзе – човек, който е решил да се откаже от живота си, за да причини смърт на много хора на наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта" - бяха точните думи на Георги Илиев.

В понеделник следователят заяви, че е трудно да се каже точно каква е била целта на извършителя на атентата.

„Разследването се провежда от петима следователи под ръководството на окръжения прокурор в Бургас Чапкънова и работата по делото не е спирана", допълни Георги Илиев.

Той посочи, че трудно може да се каже по категоричен начин кога ще има яснота по разследването.

„Изпратихме следствена поръчка до Израел. В нощта на атентата имаше хора, които не бяха в състояние да дават адекватни показания. Другата част от хората, които бяха разпитани, също бяха под стрес и също техните показания подлежат на проверка," разкри още следователят от Националната следствена служба.

По думите му огледът на местопроизшествието е траел 22 часа. Други екипи са извършвали разпити в болничните заведения, където бяха настанени ранените.

„След като приключиха огледът и едната част от разпитите, на съвещание беше уточнено, че някои от свидетелите е наложително да бъдат разпитани повторно. Поради тази причина в Израел е изпратена международна следствена поръчка за разпити на свидетели и очакваме отговори по тази поръчка," отбеляза още следовател Георги Илиев.

#Георги Илиев #следовател #атентат #Бургас #терористична атака #израелски туристи #Трагедия в Бургас #Национална следствена служба #камикадзе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници