Гледаме „Тихият ангел“ за дядо Добри по Великден

Гледаме „Тихият ангел“ за дядо Добри по Великден
A A+ A++ A

Внавечерието на един от най-светлите християнски празници Великден своята премиера ще направи документалната лента „Тихият ангел“ посветена на дядо Добри. Биографичният филм за „светеца от Байлово“ ще се излъчи по bTV на 26 април в 18 часа

„Тихият ангел“ разказва за живота на дядо Добри в поредица от интервюта с хора, чиито съдби са преплетени с неговата. Във филма са включени уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на Дядо Добри. Той е преживял две войни, смяната и налагане на нови политически режими, както и страстите на новото време. Така, по време на Втората световна война, в която губи близките си, Добри Добрев остава съвсем сам и объркан. Тогава обаче открива Господ. От този момент нататък, „светеца от Байлово“ променя изцяло живота си, като се отказва от всичко материално и временно и отдава живота си на една велика мисия в името на доброто.

Старецът с чисто и голямо сърце, успява да събере средства за реставрирането и построяването на редица църкви и храмове в България. Дядо Добри е човекът, който допринася най-много за реставрацията на катедралата „Св. Александър Невски“, като става най-големият дарител в историята на храм-паметника.

„Тихият ангел“ е копродукция между България, Германия и САЩ, а премирата му беше през 2018 г. Режисьор е Неди Джон Крос.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници