Учениците от Долна Студена четоха книги в читалищната библиотека

Учениците от Долна Студена четоха книги в читалищната библиотека
A A+ A++ A

Учениците от ОУ „Свети Климент Охридски“ в село Долна Студена проведоха масов десант н библиотеката на НЧ „Пробуда“. Разделени на две групи, те се включиха в Маратона на четеното. Проявата беше посветена на Световния ден на книгата – 23 април. Гостите бяха посрещнати от секретаря на читалището Ивелина Анчева, която подробно ги запозна с разнообразните дейности на местния храм на духовността.

За учениците най-интересното място обаче се оказа библиотеката. Тук всеки имаше възможност да се докосне и да разлисти любимата си книга. Подредени в кръг, децата с удоволствие прочетоха откъси от най-популярните приказки като се превъплатиха в ролите на героите. „Маратонът на четенето е поредната съвместна инициатива между ръководството на училището и читалищното настоятелство. Своеобразният ученически десант имаше за цел да събуди интереса към книгите.

Нека да не прозвучи преувеличено, но всички ученици от селото са наши редовни читатели“, сподели Ивелина Анчева. В деня на книгата двама първокласника за първи път прекрачиха прага на библиотеката. Но като видяха колко много книги са подредени по лавиците, те дадоха дума да се включат в списъка на активната читателска аудитория. Книжният фонд в библиотеката постоянно се обновява не само със средства на читалището. Много от жителите на селото, които живеят в други населени места, организират дарителски кампании и закупуват най-нашумелите заглавия на книжния пазар. Всички посетители в библиотеката в Световния ден на книгата си тръгнаха с грамоти за редовни читатели.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници