Медиците от софийската педиатрична болница отново на протест

Медиците от софийската педиатрична болница отново на протест
A A+ A++ A

За по-малко от седмица лекарите в единствената специализирана болница по детски болести у нас - "Специализираната болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев", излязоха на втори протест.

В днешната демонстрация, в подкрепа на медиците, се включиха и родители на деца, лекувани в здравното заведение. Медиците продължават да настояват за специален статут на болницата и за отпадане на лимитите за прием. Те искат и решаване на проблема с ниските заплати и с недостига на кадри.

От Здравното министерство вече обещаха допълнително финансиране, но заявиха, че новият статут на лечебното заведение може да стане факт едва след 2 години, когато то ще стане част от бъдещата национална детска болница.

"Обещанията, които се дадоха от министъра при срещата миналата сряда с представители на болницата, звучат доста добре, обаче са насочени в бъдеще време - след като се построи новата сграда на болницата тогава фактически да бъдат удовлетворени исканията, което абсолютно не ни задоволява", категоричен беше доц. Димитър Калайков пред БНТ. 

Ако не бъдат предприети мерки, медиците готвят нов, по-мащабен протест на 10 май. Лекарите имат план да блокират и кръстовища в столицата, ако не бъдат чути.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници