Паметник на премиера Борисов се появи на площад „Гарибалди“

Паметник на премиера Борисов се появи на площад „Гарибалди“
A A+ A++ A

На 1 април столичният площад "Гарибалди" осъмна с двуметров паметник на премиера Бойко Борисов. При приближаване до фигурата очите ѝ започват да светят в червено, а тя говори с гласа на Борисов. 

Паметникът на премиера е поставен до фонтана на реновирания площад "Гарибалди", който столичани оприличиха на надгробна плоча и чието премахване предстои.

Монументът е изработен от стъклопластика и има вградена тонколона, от която звучат популярни реплики на министър-председателя. В едната си ръка Борисов държи ножица, а в другата - три книги, на една от които пише БКП, а на другата „Винету“. Около паметника звучи популярният хит от началото на 90-те години "Батальонът се строява".

"Този паметник цитира крилати фрази на сегашния ни министър-председател и очите му светят, като това е решено с една елементарна технология, което е намигване към нашето време, тъй като много прости и елементарни неща ни се представят като новаторски и някаква голяма крачка в нашето развитие. Материалът също е бутафорен, което може да се съотнесе към много от нещата, които се създават в наше време, не само в България", сподели авторът Андрей Врабчев пред „Дарик“. Той събирал репликите на премиера от интервюта в интернет.  

Паметникът вече е преместен от площад „Гарибалди“ от самия му автор, а скоро ще стане част от тазгодишното издание на Биеналето за хумора и сатирата в изкуствата  в Габрово.

Министър-председателят Борисов сподели новината за монумента на профила си във фейсбук и коментира: „Честит първи април 😉“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите