4-годишно дете почина след нелеп изстрел от самоделка

4-годишно дете почина след нелеп изстрел от самоделка
По първоначална информация се касае за нещастен случай. Момченцето живее в София с родителите си, но било на гости при бабата и дядото. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Момченце на 4 годинки е починало след нелеп инцидент със самоделно оръжие в дома на баба си и дядо си в ботевградското село Трудовец в четвъртък, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.

Сигналът в полицията е подаден около 15:50 ч. от Филиала за спешна медицинска помощ в Ботевград.

По първоначална информация се касае за нещастен случай. Момченцето живее в София с родителите си, но било на гости при бабата и дядото.

По данни на 64-годишния мъж при подреждане на скрин едно от чекмеджетата паднало на пода. Вследствие на удара, намиращото се вътре самоделно огнестрелно оръжие произвело изстрел, при който сачмите попаднали в тялото на внука му.

4-годишното дете е откарано в Спешна помощ, но въпреки усилията на лекарите е починало. Огнестрелната рана е била в областта на корема.

Криминалисти от ОД на МВР – София са извършили оглед на местопроизшествието. Иззети са общо три самоделни огнестрелни оръжия, както и незаконно притежаван пистолет.

По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на дежурен прокурор от Софийска окръжна прокуратура. Разследващият екип продължава работата по случая.

#Трудовец #МВР #София #Ботевград #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници