Абортът като начин на контрацепция

Абортът като начин на контрацепция
A A+ A++ A

Повече от 60 години след откриването на контрацептивните хапчета е абсурдно да говорим за аборта като начин на контрацепция. Но уви за специалистите акушер-гинеколози в България не е тайна, че и днес абортът е ежедневие.

Статистиката е плашеща – според  доклад на Световната здравна организация България е на първите места в черната статистика, като през 2003 г. дори абортите са повече от ражданията. За специалистите от западноевропейските страни данните за България са невероятни. Цялата истина е по-шокираща, като се има предвид, че абортите извън регистрите и абортите, извършвани от лица без медицинско образование, не са рядкост.

Презервативи, хапчета, гелове, гъбички, спирали – има толкова начини да предпазите себе си от кошмара, наречен аборт. Никоя жена не заслужава да изживее подобен стрес. Никоя жена не е застрахована срещу усложнения при аборт. Коитусът между мъж и жена е естественият начин за забременяване. Няма извинение (освен при изнасилване или грешка при употребата на контрацептив), което да даде обяснение на ситуацията, наречена „нежелана бременност”.

Съществуват различни показания при всеки един метод на контрацепция, за да бъде избран най-добрият начин, за да може всяка жена да предпази себе си по-добре. Вашият акушер-гинеколог ще отговори на всички ваши въпроси и ще е най-добрият ви съветник по въпросите за контрацепцията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници