Какво се крие зад фитоестрогените за уголемяване на бюста?

Какво се крие зад фитоестрогените за уголемяване на бюста?
A A+ A++ A

Хубавият бюст е ценен за всяка жена и като имаме предвид популярността на пластичната хирургия на гърда изглежда, че жените се подлагат на сериозни изпитания, за да имат хубав бюст.

Хубав бюст без операция - звучи като мечта. Съществуват различни хранителни добавки, чието показание е уголемяването на бюста. Но какво се крие зад думите, които жените искат да чуят, и лъскавите реклами, които привличат погледа?

Специалистите не се замислят да отговорят, че няма реални научно доказани положителни резултати, свързани с уголемяването на бюста при употребата на хранителни добавки.

Напоследък се говори за хранителни добавки, които съдържат фитоестрогени. Има много надежди, че те могат да доведат до уголемяване на бюста. Интересът е свързан със способността на фитоестрогените да причиняват подобни на естрогените физиологични ефекти, като се разчита фитоестрогените да нямат сериозните странични ефекти на естрогенните препарати. Но дамите, които избират този вид хранителни добавки, трябва да знаят, че те не са съвсем безвредни и има данни, че увеличават риска за развитие на рак на гърдата.

Особено внимание се изисква при дамите, които приемат медикаменти, тъй като са възможни лекарствени взаимодействия като при приема на антикоагуланти и антиагреганти например.

Интересно е, че уголемяването на бюста съществува като страничен ефект при редица медикаменти. Възможно е да се наблюдава при дамите, които употребяват естрогенни препарати, противозачатъчни хапчета, антидепресанти и други.

Преди да се доверите на препаратите за уголемяване на бюста, консултирайте се със специалист.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници