Автобусни предвозвачи протестираха и у нас

Автобусни предвозвачи протестираха и у нас
A A+ A++ A

Протест в защита на българските тежкотоварни превозвачи организираха от Конфедерацията на автобусните превозвачи пред сградата на „Демократи за силна България“ в столицата. Председателят на конфедерацията Магдалена Милтенова отхвърли упреците, че собствениците на транспортни компании са робовладелци, които не осигуряват нормални условия на труд на шофьорите.



Мястото на протеста не беше случайно. Светослав Малинов от „Демократи за силна България е един от тримата български евродепутати, които не бяха в пленарна зала при гласуването, което с едва два гласа повече одобри „Пакет мобилност 1“ да влезе отново в дневния ред. Пред протестиращите Магдалена Милтенова заяви, че отхвърля упреците, че собствениците на транспортни компании са робовладелци.


Председателят на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов е поканил представители на протестиращите, за да ги увери, че ситуацията с отсъствието на Светослав Малинов е нелепа случайност и няма умисъл, че той не е гласувал в решаващия вот за включването на „Пакет Мобилност 1“ в дневния ред на Европейския парламент днес, каза след срещата за Дарик Магдалена Милтенова.

По-рано стана ясно, че председателят на Европейския парламент Антонио Таяни е изтеглил досието „Мобилен пакет” от пленарна зала тази нощ и го е върнал за разглеждане в транспортната комисия. Въпреки това планираните протести в Брюксел се проведоха, а съдбата на „Пакет Мобилност 1“ явно ще остане неясна до самия край на мандата на този европарламент.


Едно от най-проблемните за българския бранш предложения е задължението камионът и шофьорът да се завръщат в страната на произход на всеки четири седмици.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници