ЕП няма да гласува пакета "Мобилност" в сряда?

ЕП няма да гласува пакета "Мобилност" в сряда?
A A+ A++ A

„Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни тази нощ е изтеглил досието „Мобилен пакет” от пленарна зала и го е върнал на транспортната комисия. Гласуване по пакет „Мобилност” днес няма да има. Този парламент не би следвало да гледа това тежко и разделило Европа досие”. Това заяви за „Здравей, България” Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи в сряда сутринта. Около час по-късно обаче българските евродепутати Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев обявиха в ефира на NOVA, че радостната за превозвачите ни ноина все още не е потвърдена официално. Това можело да се случи в началото на заседанието на ЕП, когато евентуално ще бъде обявена от самия Таяни.

Българските превозвачи подготвят щурм на Европейския парламет в Страсбург срещу пакета "Мобилност". Планът "Макрон" влезе в дневния ред, след като два гласа на отсъстващи български евродепутати не достигнаха, за да може текстовете да се отложат след европейските избори.

Българските превозвачи  наеха и самолет, с който ще отпътуват за протеста по-късно днес. От България тръгват 110 души. От Румъния ще отпътуват 3 самолета, в подкрепа на родните шофьори. От бранша заявиха, че започва икономическа война срещу сектора.

„Ние отиваме да окажем подкрепа на нашите евродепутати, които свършиха огромна работа. Те наистина работиха много и това даде резултат. Ще отидем да поздравим разума, който най-сетне проговори в ЕП”, каза още Арабаджев.

„В целия процес ние имахме много текстове и предложения, много от тях бяха отхвърлени. Аз мисля, че трябва да настояваме най-вече да се направи оценка на въздействието на всички предложени текстове. Наистина е хубаво да има такъв регламент, който да е над националните законодателства, за да може да има равни условия за всички превозвачи в цяла Европа”, коментира Ангел Траков от Съюза на международните превозвачи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници