Продължават ремонтите на два виадукта на АМ "Хемус"

Продължават ремонтите на два виадукта на АМ "Хемус"
A A+ A++ A

От утре - 26 март, движението от 33-ия до 40-ия километър на автомагистрала "Хемус" ще се осъществява двупосочно в платното за София заради ремонт на виадуктите при 36-ия километър /"Коренишки дол"/ и при 37-ия километър в платното за Варна. Това съобщи пресцентърът на Агенцията "Пътна инфраструктура".

През миналата година беше ремонтирано платното за София на двете съоръжения и сега трафикът ще преминава по тях. Виадуктите не бяха обновявани от построяването им преди повече от 30 години. "Коренишки дол" при км 36+450 е в експлоатация от 1986 година, а дължината му е 481 метра. Съоръжението при км 37+920 е 322 метра. Очаква се ремонтът им да завърши до края на строителния сезон. Ще се ремонтира както пътното платно, така и долното строене /колоните на съоръженията/, информират от АПИ.

В момента на автомагистрала "Хемус" се ремонтира и тръбата за София на тунел "Витиня". Движението се осъществява двупосочно в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия вид и със същите системи за безопасност.

От АПИ апелират шофьорите да карат разумно и да спазват стриктно въведената временна организация на движението по време на строителните работи. Ремонтът е наложителен и трябва да бъде направен, за да се пътува след това много по-удобно по обновените пътни участъци. 
Утре от 10.00 до 15.30 часа движението по автомагистрала "Тракия", в тунела "Траянови врата" в посока Бургас, ще се осъществява в изпреварващата лента поради ремонт на осветителната система и на видеонаблюдението в изпреварващата лента. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »