Порошенко: Няма да варя каша с Путин

Порошенко: Няма да варя каша с Путин
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че няма намерение "да вари каша" с руския си колега Владимир Путин. Това той е казал в ефира на телевизионния канал ICTV , пише вестник "Комсомольская правда".

Преди това в понеделник по време на визитата си в Крим руският държавен глава е отбелязал, че руският и украинският народ не се карат, но на Москва й е трудно да намери път към взаимното разбирателство със сегашното ръководство в Киев, думите му са били "не се получава да варим каша и да постигнем някакъв положителен резултат".

Порошенко е коментирал думите му така: "Що се отнася до това кой с кого не може да вари каша, ще кажа, че нито имам намерение да я варя, нито да я ям, нито на риболов ще отида, както правят някои наши кандидати".

Путин е произнесъл на украински основния си въпрос към властите в Киев. На 18 март той се е срещнал с представителите на обществеността в Крим и в Севастопол и е отбелязал, че онова, което в последно време творят киевските власти "понякога предизвиква просто недоумение".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници