Убийците на лихваря Доневио били двама, стреляли от 5 м

Убийците на лихваря Доневио били двама, стреляли от 5 м
42-годишният Васил Донев бе убит след стрелба по джипа му на пътя Разлог-Баня на 3 юли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама са били убийците на скандално известния лихвар в района на Банско и Разлог Васил Донев-Доневио.

Те са открили стрелбата по джипа му от около пет метра, установи категорично експертиза, изготвена от Националния институт по криминология по заявка на Областната дирекция на МВР в Благоевград, съобщи вестник „Струма".

42-годишният Васил Донев бе убит след стрелба по джипа му на пътя Разлог-Баня на 3 юли.

Заедно с него на място загина 38-годишният му охранител и шофьор Бинко Робов-Бината, а няколко дни по-късно в разложката болница от раните си почина ранената 49-годишна Емине Кьосева.

Тя заедно с 50-годишния си съпруг Мирослав били наемни работници в кравефермата на лихваря. Мирослав оцеля по чудо при стрелбата с минимални наранявания.

Това е първата готова експертиза от общо 7 поискани от благоевградските полицаи. Отпада вероятността стрелбата да е извършена от случайни и неподготвени хора. Криминалистите са категорични, че става въпрос за професионалисти, наети да убият лихваря, които не са от Пиринския край.

Резултатите от първата експертиза обаче едва ли ще помогнат за по-бързото разнищване на случая, който засега буксува, пише още „Струма".

Предстоят разпити на общо 600 души, които са говорили с Доневио в последния преди разстрела месец. Според разследващите убийството на лихваря е поръчково с цел отмъщение.

На мястото на стрелбата са открити 30 патрона от ловни карабини. Затова и още в средата на юли стана ясно, че се прави списък на ловците от региона, които имат регистрирани ловни карабини.

Първоначалните предположения бяха, че по джипа на Васил Донев е стреляно с автомат „Калашников".

#Васил Донев #убийство #лихвар #Емине Кьосева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници