Оргазмът като начин да рестартираш себе си

Оргазмът като начин да рестартираш себе си
A A+ A++ A

Ако разгледаме човешкото тяло като една сложна машина, ако си представим, че е управлявана от един компютър, с какво бихме сравнили оргазма?

Напрежение, умора, стрес, успехи, неуспехи, трудности, взимане на решения – всяко едно действие, всяка една нова задача, пред която се изправяте, отваря нова страница за вас. Някои проблеми се решават, но някои страници дълго време стоят отворени. И така с течение на времето се натрупват текущи задачи, нерешени проблеми, които водят до натрупване на стрес. Предполага се, че редица заболявания се отключват по този механизъм. Образно, състоянието ви може да се сравни с един компютър с много отворени страници, с редица недовършени документи, с няколко нефункциониращи програми. Рестартирането на компютъра ви, би решило част от проблемите му. Какво е равносилно за човешкия организъм?

Оргазмът, ако трябва да го разгледаме от физиологична гледна точка, настъпва след достигане на надпрагови дразнения на ерогенни зони и след достигане на определено психическо възбудно състояние. Енергията, която се отключва, може да се сравни с възбудни импулси, с електричен ток, който започва от гениталиите и минава по цялото тяло. Последват неволеви мускулни съкращения – съкращават се и се отпускат както мускулите на корема и гърба, на крайниците, така и на вътрешните органи, на съдовете. Наблюдава се значително натоварване на сърдечно-съдовата система и белия дроб, които работят както при най-силни физически натоварвания, за да отговорят на нуждите на организма. От психическа гледна точка за достигането на оргазъм е необходимо както съсредоточаване, така и освобождаване на мисълта, което е все още неизучено като феномен, и се предполага, че психическата нагласа е в основата на проблемите и с липсата на оргазъм.

Преминаването на оргазма се последва от отпускане на всички мускулни групи, от преразпределение на кръвта в организма, от възстановяване на нормалната сърдечна честота, съдов тонус, честота и дълбочина на дишане, от преразпределение на вещества дори на клетъчно ниво. Наравно с тези процеси протичат и импулси между нервните клетки, които се предполага, че се отразяват благоприятно върху нервната система и психологическото състояние, като могат да се сравнят с рестартирането на компютър.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници