23-годишен полицай се самоуби, след като беше уволнен

23-годишен полицай се самоуби, след като беше уволнен
23-годишният полицай Николай Емануилов от Русе загина, след като скочи от шестия етаж на жилищния си блок заради заповед за уволнение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

23-годишният полицай Николай Емануилов от Русе се хвърли от шестия етаж и почина по-късно в болница, след като във вторник вечерта седнал зад волана след употреба на алкохол и предизвикал катастрофа.

Около 00:50 ч. в дежурната част на Първо РПУ в Русе бил получен сигнал за катастрофа на кръстовището между ул. „Кадин мост" и ул. „Шипка", съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Пристигналият на място екип на Пътна полиция установил, че 23-годишният шофьор на лек автомобил „Пежо" е отнел предимството на „Форд", управляван от 27-годишен русенец, в резултат на което настъпва ПТП с материални щети.

Проверката с дрегер отчела, че и двамата шофьори са употребили алкохол. По-младият – полицаят, е седнал зад волана с 0.62 промила, а при направеното химическото изследване на дадената кръвна проба на другия водач е установено наличие на 1.16 промила алкохол в кръвта.

При съставянето на документите обаче катаджиите установили, че виновният за катастрофата шофьор е служител на Първо РПУ.

Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР-Русе комисар Светослав Първанов срещу полицая е образувано дисциплинарно производство и той е отстранен от длъжност.

Кръвните му проби не са изследвани, тъй като станало ясно, че в болницата е отишъл друг мъж от името на виновния шофьор.

Работата по установяване принадлежността на кръвта продължава, а случаят е докладван на дежурен следовател.

Около обяд Николай Емануилов се е хвърлил от шестия етаж на блока, в който живее в русенския кв. „Родина", съобщиха Дарик радио и БГНЕС.

Той е бил с множество фрактури по цялото тяло и незабавно е бил транспортиран в русенската болница и вкаран в операционната. Въпреки усилията на лекарите обаче младият мъж е починал.

Полицаят предприел отчаяната стъпка да посегне на живота си, след като видял, че колегите му идват, за да му вземат служебното оръжие, предаде БТА.

Емануилов е имал още две служебни наказания, потвърдиха от полицията. Провиненията на младия мъж са от февруари и април. Той е работел в системата на МВР от 2010 година.

#Русе #катастрофа #МВР #полицай #комисар Светослав Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници