ДАЗД се самосезира за 14-годишното момиче, пребито от баща си

ДАЗД се самосезира за 14-годишното момиче, пребито от баща си
A A+ A++ A

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира по случая на 14-годишното момиче, жертва на насилие от страна на баща си. Служители са извършили проучване по телефон с началника на отдела за закрила на детето към Дирекция „Социално подпомагане“-Варна, включително и изисквайки информация за здравословното състояние на детето.
 
От Агенцията вече писмено са сезирали Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП)-Варна, предвид настоящото местопребиваване на детето, Дирекция „Социално подпомагане“-Сливен, с оглед постоянното местоживеене на детето, Районна прокуратура-Варна, Агенцията за социално подпомагане-София - в качеството й на висшестоящ орган по назначение, управление, контрол и методическа подкрепа на Дирекция „Социално подпомагане“, като са изискали проучване на случая и предприемане на действия от страна на всяка институция, съобразно правомощия и компетенции.
 
От органите за закрила на детето на местно ниво - ДСП, изиска да проучат случая и предприемат мерки за подкрепа на детето и семейството, както и мерки за работа с детето, за преодоляване на травмата от преживяното насилие.
 
От Районна прокуратура се очакват действия спрямо извършителя, предвид сериозността на деянието - тежка форма на психическо и физическо насилие, включително и чрез провесване на детето през парапета на терасата и отправяне на заплаха за убийство.
 

От Агенцията за социално подпомагане се изисква оказване на методическа подкрепа на отделите за закрила на детето за своевременно прилагане на Координационния механизъм за взаимодействие на институциите в работата по случаите на деца - жертва на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция, а именно, проучване на сигнала до 24 часа от постъпването му и свикване на заседание на екипа по Координационния механизъм при идентифициран риск за детето.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници