Любомир Павлов се оттегли като председател на Съюза на издателите

Любомир Павлов се оттегли като председател на Съюза на издателите
В края на юли прокуратурата повдигна обвинения за укриване на данъци и пране на пари срещу бизнесмена Любомир Павлов, който вече имаше три обвинения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Любомир Павлов се отказа от председателския пост в Съюза на издателите в България.

„Знаете, че от първия ден, в който вие, членовете на Съюза на издателите в България, ме избрахте за председател на тази уникална по сила и влияние организация, обещах, че главната ми задача ще бъде противопоставянето на всеки медиен монопол, който би заплашил свободната журналистика в България. Смятам, че успях," пише Любомир Павлов в писмо до членовете на съюза, цитирано от БГНЕС, в което обявява решението си.

„Въпросът има ли гаранции за съществуването на независими медии в България вече е поставен на дневен ред. Решаването на натрупаните проблеми в сферата на пълно разкриване на собствеността върху медиите, гаранциите за свободното разпространение на медийни съдържания и т.н. не търпи отлагане," пише още Любомир Павлов.

„Тези, за които медийният монопол е по-важен от медийната свобода, ни пречат, като ни отнемат време. Аз вярвам, че каузата на свободните медии в България е по-голяма от всеки, включително и от мен. Смятам, че поради сегашните обстоятелства аз не мога да бъда максимално ефективен," подчертава Любомир Павлов.

До избирането на нов председател неговите функции ще бъдат изпълнявани от г-жа Венелина Гочева - заместник-председател на Съюза.

Любомир Павлов е съсобственик, заедно с директора на „Софарма" Огнян Донев, на Медийна група България, която издава вестниците „24 часа" и „Труд".

В края на юли прокуратурата повдигна обвинения за укриване на данъци и пране на пари срещу бизнесмена Любомир Павлов, който вече имаше три обвинения, повдигнати на 12 юни - за пране на пари, за документна измама, и за документи с невярно съдържание.

#Любомир Павлов #Съюз на издателите в България #СИБ #Огнян Донев #пране на пари #укриване на данъци #монопол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници