Голяма бумащина за собствениците на автомобили заради новите данъци

Голяма бумащина за собствениците на автомобили заради новите данъци
A A+ A++ A

С голяма бумащина ще трябва да се занимават редица собственици на автомобили заради нововъведените данъци за моторните превозни средства.

Още в края на миналата година бе прието данъците да поскъпнат. Налозите вече са обвързани и с екологичните норми, които покриват автомобилите, като за по-висок стандарт, се предвижда и облекчение. Въпросните стандарти обаче трябва да бъдат доказани и описани в талоните на колите. А в документите на мнозина въпросният стандарт Евро 1, 2, 3, 4, 5 или 6 не е описан. Заради което, ако гражданите имат право и искат да се възползват от въпросното облекчение, но в същото време, не е описан евростандартът на колата им в талона, ще трябва да преминат през процедура, която би им загубила поне един работен ден, както и съответната сума за издаване на нов талон за регистрация на автомобила им.

В тази връзка от СДВР пуснаха и разяснение на фейсбук страницата си какво точно трябва да се прави. Ето какво гласи информацията:

Важно! Какво трябва да направим ако в свидетелството за регистрация (част "Първа" и част "Втора") не е посочена екологична норма евро 1,2,3,4,5 и 6

Във връзка с многобройните запитвания, касаещи новоначислените размери за годишния данък на МПС, Ви информираме, че при липса на посочена екологична норма Евро 1,2,3,4,5 и 6 на притежаваното от Вас превозно средство, вписана в свидетелството му за регистрация (част "Първа" и част "Втора"), първо трябва да се обърнете към официален представител на марката на Вашето МПС за Р. България, откъдето да се сдобиете с удостоверителен документ за притежаваната екологична норма на автомобила.

След това лично или чрез пълномощник с моторното превозно средство трябва да отидете до Отдел „Пътна полиция”-СДВР като носите с Вас този документ заедно със свидетелството за регистрация на МПС - част "Първа и част "Втора" /"големия" и "малкия" талон/ . След като преминете с превозното средство през пункта на "Пътна полиция"-СДВР за идентификация, предоставяте съответните документи на служителите от МВР за издаване на нови документи с вписана съответна екологична норма. Съответно ще трябва да си издадат и нови талони за автомобила срещу съответната сума.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници