Здравко Здравков: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

Здравко Здравков: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес
A A+ A++ A

Областният председател на АБВ-Ямбол Здравко Здравков определи въвеждането на нови касови апарати като необмислена и нереална мярка. Пред медиите той коментира, че това е поредният експеримент. Здравков посочи, че за смяната на касовите апарати и съответния софтуер налице са редица несъответствия и това, което става на практика е, че спъва дребния бизнес „Липсва предварителна оценка.

За пореден път се потвърждава, че мерките, въведени без анализ и оценка, водят до хаос, неразбиране и дори могат да навредят повече, отколкото да помогнат. Сроковете за въвеждане са нереалистични и налагат допълнителна финансова тежест - цитираните суми са около 500 лева за касов апарат и софтуер. Проблем е и че поддръжката на новия софтуер, който ще струва на фирмите около 300 лева годишно“.

По темата за въвеждане на нови касови апарати в търговските обекти, зам.- председателя на ПП АБВ Владимир Маринов обясни, че това на практика не би могло да се осъществи, защото в голяма част от малките населени места нямат интернет, към който да бъдат свързани новите апарати. Неясно остава как ще бъде осъществена софтуерната защита. Зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева е на мнение, че мярката е в продължение на последователна правителствена политика постъпленията в държавния бюджет да бъдат за сметка на потребителите, а не резултат от добре работеща икономика. Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес, категорична е тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници