Западните Балкани може да подпишат за роуминга още през април

Западните Балкани може да подпишат за роуминга още през април
A A+ A++ A

Еврокомисарят за по цифровата икономика и общество Мария Габриел заяви, че споразумението между шестте държави от Западните Балкани, което ще намали значително цените на роуминга, може да бъде подписано още през април.

Мария Габриел, еврокомисар: Надявам се новото регионално споразумение за роуминга да бъде подписано по време на срещата на високо равнище за цифровите технологии в Белград през април. Това ще бъде силно послание към гражданите и бизнеса в региона, че Цифровата програма за Западните Балкани, която стартирахме от София през май миналата година, може да има измерими ползи.

Габриел е на посещение в Северна Македония, където се срещна с премиера Зоран Заев и с министрите, отговарящи за цифровия сектор от Западните Балкани.

Тя е на официална мисия в Северна Македония и първият европейски комисар, посещаващ страната след влизането в сила на споразумението от Преспа за новото име на страната, съобщи Европейската комисия.

Мария Габриел насърчи властите в страната за изпълнение на приоритетните области на Цифровата програма за Западните Балкани, включващи създаването на ефективна електронна администрация, насърчаването на цифровите умения на всички нива на образование, сключването на регионално споразумение за намаляване на таксите за роуминг, създаването на центрове за цифрови иновации.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници