В Габрово отпразнуваха Китайската нова година

В Габрово отпразнуваха Китайската нова година
A A+ A++ A

Областният управител Невена Петкова, началникът на РУО – Габрово, директорите на институт „Конфуции“ в София, представители на Община Габрово и ученици отпразнуваха с емоционално тържество Китайската нова година в Природоматематическата гимназия в Габрово. Директорът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Цветана Кюмюрджиева разказа как преди пет години се е зародила идеята за изучаване на китайски в гимназията от едно прекрасно и слънчево тържество, където е присъствала.

Директорите на институт „Конфуции“, които командироват преподаватели вече 4-та година в Габрово, благодариха на всички ученици, проявили голям интерес не само към езика, но и към културата на Китай. „Всички виждате икономическото развитие на страната, затова изучаването на китайски език дава много добра перспектива“ – сподели директорът на института от българска страна госпожа Колева и пожела на всички да се наслаждават на обучението си. Областният управител също поздрави учениците и колектива на гимназията и благодари на Цветана Кюмюрджиева за усилията, които полага това място да е различно, привлекателно и да бъде сред най- добрите в страната.

Най-голямото събитие за китайците е настъпването на Новата година, затова участниците в тържеството поздравиха цялата училищна общност с изпълнения на стихове, песни и танци, като не пропуснаха да изпълнят и „Една българска роза“, както и да поканят гостите на право хоро. А за финал всички опитаха традиционни китайски ястия, приготвени лично от преподавателката по китайски език Мая. Институт Конфуций – София е образователен и културен център към СУ “Св. Климент Охридски”, чиято основна дейност е свързана с преподаването на китайския език и разширяване познанията на хората от различните страни за китайския език и култура, развитие на приятелските отношения и разгръщане на международния обмен и сътрудничество между Китай и държавите по света в областта на образованието, науката, културата, икономиката и други сфери.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници