Повече от 500 хиляди души у нас не работят

Повече от 500 хиляди души у нас не работят
A A+ A++ A

Над половин милион души у нас не работят, а могат да го правят, показват данните на Министерството на труда и социалната политика, цитирани от БНТ. В същото време работодателите отчитат недостиг на работници за предприятията. И тази година социалното министерство е разработило своя план за действие по заетостта, така че да бъде запълнена празнината между търсене и предлагане на работа.

Тинка Николова има висше образование, знае два езика и има компютърна грамотност, но преди месец остава без работа. Опитва се да си намери по обяви, но така и не се получава и се записва в бюрото по труда. Тя се надява да си намери административна работа.
„Тази година ще дадем възможност 1000 заети лица в микро и малки фирми да бъдат обучени по ключови компетентности“, това заяви Елка Димитрова, директор в Министерството на труда и социалната политика.

Продължават и програмите и за обучение и подготовка за работа на хора с увреждания. За организациите, които са готови да обучават такива хора отпуснатите средства за курс се увеличават от 500 на 700 лева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници