Патриарх Неофит поздрави Богословския факултет на СУ за празника му

Патриарх Неофит поздрави Богословския факултет на СУ за празника му
A A+ A++ A

Патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до преподавателите и студентите от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за празника на Светите Трима светители, съобщиха от Българската патриаршия.

„С архипастирска любов и отеческо благословение се обръщам към вас по случай празника на православните богословски школи, като ви желая здраве и сили, ревност в овладяването, преподаването и разпространението на божествената наука, в мисионерския дух и апостолското дръзновение във вашите трудове за прослава на Божието име в света и за още по-задълбочено и всестранно разкриване на неизследимите тайни на църковното богословие“, се казва в поздравлението на Негово светейшество.

Помнете заветите на Светите Трима светители - Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст, и - като се вдъхновявате от техния пример, подражавайте на усърдието им и на тяхното всеотдайно и благоговейно посвещаване на божествените спасителни тайни на Божията премъдрост, пожелава патриарх Неофит на преподавателите и студентите от СУ. И допълва, че нека неизменни техни спътници и верни наставници в тайните на богопознанието, на духовно-просветното и църковно-образователното дело да бъдат всички велики и достойни предшественици, защото доброто приемство е и залог за добрите плодове от всяко наше усилие и за всеки богоблагословен успех.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници