Съдът гледа мярката на Алексей Петров

Съдът гледа мярката на Алексей Петров
Основният подсъдим по „Октопод" Алексей Петров в съда. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Софийски градски съд (СГС) ще разгледа в понеделник мярката за неотклонение на основния подсъдим по делото „Октопод” -  Алексей Петров.

В средата на юли внезапно заболяване на съдия Румяна Ченалова отложи делото. Адвокатът на бившата барета Васил Василев определи това като отказ от правосъдие, припомня Дарик.

Седмица след като делото беше отложено, Софийският градски съд реши Алексей Петров да бъде настанен в Националната специализирана болница по физикална терапия и рехабилитация в „Овча купел".

Това обаче не измени мярката му за неотклонение и той остана задържан под стража. Петров се оплаква от болки в крака, кръста и стомаха.

Според обвинението Трактора, заедно с другите подсъдими Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов, е участвал в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет.

Подсъдими са още и Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов, който отговаря за осуетяване на наказателно преследване.

#Софийски градски съд #СГС #Алексей Петров #Трактора #Октопод #Румяна Ченалова #Васил Василев #Овча купел #Антон Петров #Антон Петров-Хамстера #Марчело Джолотов #Янко Попов #Кирил Топалов #Цеко Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници