Борисов: Хората искат справедливост

Борисов: Хората искат справедливост
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов отправи критики към актива на ГЕРБ по време на националната работна среща на партията за европейските и местните избори. Министър-председателят обаче посочи, че хората искат справедливост и не обичат елитарни политически формации. ​Борисов направи кратка ретроспекция на създаването на партията и изтъкна доверието, което тя е завоювала. За какво създадохме ГЕРБ? И когато го създадохме, в какви условия го създадохме? Народът всячески искаше да се отърве от Тройната коалиция. И затова народът избра нас. В голямата си част защитихме доверието на народа, посочи още премиерът Борисов.

Той коментира, че ГЕРБ много бързо е направил подобрения в множество сфери и затова хората са забравили какво е било преди това. В същото време обаче има недоволство, каза Борисов като отбеляза състоянията в момента на икономиките на САЩ, Германия, Франция, Дания, Белгия. Борисов е убеден, че има нещо, което трябва да се промени. Той обаче подчерта, че ГЕРБ има здрави и стабилни структури по места.

 Борисов заяви също, че няма град в България, в който да няма нещо ненаправено. Вкарахме 30 000 деца в класните стаи, милиард се даде за училищна инфраструктура, поели сме ангажимент за двойно увеличение на учителските заплати. Борисов критикува обаче прехвърлянето на вина между кметове, министри и депутати и попита риторично "Кой печели от това?". Премиерът се обърна и към кметовете, като посочи, че са им направили една "активна кампания" относно санирането и че в публичното пространство е останало усещането за "калпаво" саниране. "Къде е съпротивителната ни сила?", попита отново Бойко Борисов. Задавам си въпроса защо и нашата подкрепа намалява. Депутатите подменихме, кметове подменихме. Никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата досега и всеки ден се говори за корупция. "Вие ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано и ли късно това ще избие. Хората искат справедливост. Хората не обичат елитарни партии и хора. Към всеки един трябва да сме човеци".

Във всеки един от нас има грешка и трябва да си поправим на мига, категоричен бе още Борисов. Той благодари специално на ДПС "за подкрепата за самолетите и по тема евроатлантическа ориентация". Премиерът коментира, че държавата се стреми да купи най-доброто за българската армия като боен изтребител. Министър-председателят обяви, че въобще не е оптимист за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Борисов посочи, че Общността трябва да е готова за всякакъв сценарий, тъй като това ще е "тежка катастрофа за Европа".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници