Жителите на Войводиново излизат на трети пореден протест

Жителите на Войводиново излизат на трети пореден протест
A A+ A++ A

За трети пореден ден жителите на пловдивското село Войводиново ще излязат на протест. До напрежението се стигна, след като двама мъже пребиха военен след спор на пътя. Нападателите вече са задържани.
 
Снощи във Войодиново се събраха близо 200 души, за да изразят възмущението си от побоя над 33-годишния военнослужещ от двама роми. Протестиращите бяха на улицата, водеща към ромската махала, която бе преградена от сили на Жандармерията и полицията.
 
Хората от Войводиново развяваха знамена и скандираха "Няма да търпим". Исканията им бяха за справедливи наказания на нападателите, премахване на незаконните постройки и изселване на незаконно пребиваващите, което да е валидно не само за този квартал, но и навсякъде в България.
 
В момента в ромската махала във Войводиново, по данни на администрацията, живеят над 250 души, но само 100 имат регистрация в селото.
 
Състоянието на военнослужещия от 68-ма бригада ефрейтор Валентин Димов е стабилно. Той е със сериозни наранявания по лицето. Днес му предстои операция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници