Струпване на автомобили при Витиня на АМ „Хемус“, иначе пътната обстановка е спокойна

Струпване на автомобили при Витиня на АМ „Хемус“, иначе пътната обстановка е спокойна
A A+ A++ A

Пътната обстановка в страната днес, в първия от поредицата почивни дни е спокойна, съобщи за „Хоризонт“ инспектор Петър Соколов от Пътната полиция. Леко струпване на автомобили има в района на Витиня на автомагистрала „Хемус“.

От Агенция пътна инфраструктура съобщиха, че до 14.00 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и избягване на задръстванията при очаквания интензивен трафик за предстоящите празници.

„Движението по АМ „Тракия“ е напълно нормално, по АМ „Струма“ движението също е нормално. Имаме леко струпване на автомобили по АМ "Хемус" в района на Витиня, но и там засега положението е в рамките на нормалното“, каза инспектор Петър Соколов.

„Навсякъде пътищата са почистени и са проходими при зимни условия, което означава, че основно пътищата са мокри и на места имаме заледяване на пътните настилки, които в момента продължават да се обработват“, добави той.

Инспектор Петър Соколов съобщи за тежка катастрофа край Пазарджик тази сутрин, при която 4-ма души загинаха на място. По-късно тежко ранена жена почина в болница.

От Граничната полиция обещаха повече работещи гишета и служители на смяна, които да обработват документите на хората, решили да посрещнат празниците извън България.

Директорът - главен комисар Светлан Кичиков, допълни, че гражданите ще могат да следят информацията за трафика на контролно-пропускателните пунктове в интернет.

„Тази информация те ще могат да я получат своевременно на всеки два часа. На страницата на гранична полиция ще бъде обновяване информацията за състоянието на граничните пунктове. Така че всеки да прецени къде му е най-удачно да премине“, каза той.

„Ще се постараем да има информация на страницата и за метеорологичната обстановка. И ако има някъде пътен инцидент, хората да могат своевременно да се запознаят и да решат дали да бързат да преминат през пункта или да отложат краткосрочно преминаването“, добави главен комисар Светлан Кичиков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници