Поддръжници на Десислава Иванчева и Биляна Петрова искат оставките на Иван Гешев и Пламен Георгиев

Поддръжници на Десислава Иванчева и Биляна Петрова искат оставките на Иван Гешев и Пламен Георгиев
A A+ A++ A

Оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев поискаха от организацията "Зелен Младост". Защитниците на бившия кмет Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова за пореден път остро разкритикуваха действията на прокуратурата в шумния процес и подчертаха, че до момента не са представени никакви реални доказателства, които да уличават двете жени в корупция.
 
Точно 8 месеца след като от прокуратурата се похвалиха с разследването за корупция в община "Младост" неправителствената организация, която защитава Десислава Иванчева и Биляна Петрова, поиска оставки.


"Ние, гражданите в защита на Иванчев и Петрова, Сдружение "Зелен Младост", искаме незабавно лицата Иван Гешев и Пламен Георгиев да подадат оставки. Ако не го направят да бъдат отстранени по съответния ред. Делото срещу Иванчева и Петрова, и т.нар. посредник Дюлгеров е знаково дело за цялата история на нашия преход", заяви Петър Кърджилов.

 
"Виждам някаква свръхсамбиция в това дело, която излиза извън рамките на едно нормално и професионално поведение от страна на прокуратурата. Няма как някой да излезе и аргументирано да твърди, че на тези жени е осигурен един справедлив и честен досъдебен процес", коментира Марковски.
 

Според адвокат Ирен Савова, която защитава Биляна Петрова, разследването срещу двете жени се води с огромен натиск върху тях. "Такава жестокост и нечовечност към две жени, за които съдът не се е произнесъл, че са виновни, е доста страховито за една правова държава, каквато искаме всички да имаме", обясни защитникът.

 
В сряда Специализираният наказателен съд ще обяви решението си по поредното искане Иванчева и Петрова да излязат от ареста.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници