В САЩ проверяват организации, ръководени от Тръмп през последните 10 г.

В САЩ проверяват организации, ръководени от Тръмп през последните 10 г.
A A+ A++ A

Практически всички организации, ръководени от президента на САЩ Доналд Тръмп през последните 10 години, се разследват, предава Уошингтън пост, цитиран от ТАСС.

Изданието отбелязва, че "Тръм Организейшън"  се защитава в американските съдилища, в които ищци го обвиняват  в  сделки с чужди правитества. Освен това редица щати искат разследване на данъчната практика на компанията.

Даден е пример с избирателния щаб на Тръмп, който е под "строго наблюдение" от спецпрокурора на САЩ Робърт Мюлер, който води разследване за приписвано на РФ вмешателство в американските избори. В резултат на това вина признаха бившият начални щаб Пол Манафорт и четирима екс съветници на републиканеца.

Както отбелюзва вестникът, Мюлер разследва и организационния комитет по инаугурацията на Тръмп. подозрението е в използване на чуждестранни финансови постъпления, което е забранено от закона.

Прокуратурата на щата Ню Йорк планира провеждането на мащабно разслеване на обстоятелствата по получаване на държавни субсидии от компаниите на Тръмп,  ще търси евентуални признаци за нарушения на конституционната забрана за получаване на подаръци и възнаграждения от страна на чужди държави, а също така ще провери и дейността на благотворителния фонд на Доналд Тръмп.

Според изданието през 2019-а година американският президентще се сблъска с редица правни проблеми, последствията от които към момента не са ясни. Според някои експерти Тръмп може да бъде обвинен в извършването на федерални престъпления.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници