180646 статии       |       375 интервюта       |       1513 снимки       |       38130 абоната       |      
USD 1.77142| EUR 1.95583| GBP 2.28104|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитМЕСТНИ ИЗБОРИ 2019ИЗБОРИ 2019

Размер на шрифта:   

България и Индия ще си сътрудничат в здравеопазването

28 ноември 2011, понеделник / 15:15; Коментари: 0
Send to Kindle
България и Индия ще си сътрудничат в здравеопазването
Споразумението бе подписано в присъствието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева и другите членове на българската парламентарна делегация. Снимка: НС

Българският здравен министър Стефан Константинов и индийският му колега Гулам Азад днес, 28 ноември, подписаха Споразумение между правителството на Република България и правителството на Република Индия за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицината.

Това стана в присъствието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева и другите членове на българската парламентарна делегация, която е на посещение в Делхи, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Споразумението предвижда двустранното сътрудничество да се развива в следните области: медицинско обслужване на населението; обществено здраве и профилактика; медицинска наука и обучение на медицински персонал; медицинско образование и медицински изследвания; лекарствена политика; медицински туризъм; здравно законодателство.

Сътрудничеството ще се осъществява чрез обмен на медицинска и научна информация, обмен на опит по приоритетни въпроси, участие на учени в научни медицински прояви, краткосрочен обмен на медицински специалисти и съвместни проекти.

В договорния документ се предвижда обмен на експерти за участие в прояви от двустранен и международен характер, както и за краткосрочни посещения с учебна цел в рамките на 50 дни годишно за всяка от страните.

Общо бе мнението на двамата здравни министри, че споразумението поставя нов етап в сътрудничеството между България и Индия в сферата на здравеопазването и медицината.

Обучението, обмяната на научна информация, изследователската дейност, електронното здравеопазване и медицинският туризъм бяха откроени като възможни съвместни проекти в най-краткосрочен план.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО