Обвиниха общински съветник от Бургас за лихварство и рекет

Обвиниха общински съветник от Бургас за лихварство и рекет
Лихвените заеми между 100 000 и 500 000 лв. са отпускани на хора, играещи хазарт в района на Бургас, или на бизнесмени, които не са отговаряли на условията за банкови кредити. Снимка: Община Бургас
A A+ A++ A

Обвиниха бившия общински съветник от Бургас Венцислав Чамурджиев в ръководене на престъпна група за незаконна банкова дейност, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Според обвинението от 2007 г. до 4 ноември 2010 г. Чамурджиев е предоставял без разрешение суми в евро и лева на лица под формата на кредити срещу средна месечна лихва от 10%. Раздадените в този период осем лихвени заема са за общо 1 570 000 лева, предаде Дарик радио.

Разследващите установили, че след забавяне на погасителните вноски Чамурджиев, чрез своите помагачи и с „дясната си ръка“ Тодор Овчаров – Тафора, изнудвал четирима души със заплахи за побой и убийство на тях и на членове на семействата им.

Лихвените заеми между 100 000 и 500 000 лв. са отпускани на хора, играещи хазарт в района на Бургас, или на бизнесмени, които не са отговаряли на условията за банкови кредити.

Част от задълженията са погасявани с недвижими имоти, в това число и с апартаменти в Слънчев бряг.

За Венцеслав Чамурджиев е определена парична гаранция от 10 000 лв., а за Георги Манчев и Тодор Овчаров – по 5000 лева.

#Специализираната прокуратура #Бургас #Слънчев бряг #Георги Манчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници