Обмисля се отлагане на системата "бонус - малус" с няколко месеца

Обмисля се отлагане на системата "бонус - малус" с няколко месеца
A A+ A++ A

Обмисля се отлагане на въвеждането на системата "бонус - малус" за застраховката "Гражданска отговорност" с няколко месеца, за да бъдат туширани основните критики към нея. Това каза по време на обществена дискусия председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова.

Текущата система също не може да бъде въведена, защото не е готова връзката между КАТ и Гаранционния фонд по "Гражданска отговорност", посочи още Караиванова.

Със сигурност ще има нужда от законови промени, които да решат основния проблем, свързан с продажбата на коли, които имат лоша застрахователна история, каза Караиванова.

Според Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите от катастрофиинформацията за сключените застраховки "Гражданска отговорност" трябва да се синхронизира с бъдещата ТОЛ система, за да може водачите на коли без застраховка веднага да бъдат спирани от движение. 

Росен Рапчев от КАТ съобщи по време на дискусията, че вече се работи по локализирането на водачите без "Гражданска отговорност" чрез електронните камери или по други начин

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино