София вече е с Коледна елха

София вече е с Коледна елха
Pixabay
A A+ A++ A

С богата празнична програма бяха запалени светлините на Коледната елха на София, предаде БГНЕС. Живото дърво се намира пред НДК, който беше озарен от пищна заря. С това беше поставено началото на запалването на празничните светлини в столицата, които поетапно ще бъдат включени, за да създадат празнично настроение на хората в града.

Запалването на шарените лампички на елхата беше предшествано от музикална програма, в която за дошлите в студения петъчен ден пяха Тончо Токмакчиев, Еделина Кънева, Камелия Тодорова, за публиката танцуваха възпитаници на 144-то училище „Народни будители”, а дядо Коледа раздаде много подаръци на децата, които се включиха в различни инициативи.

„Преди няколко години засадихме това дърво. За мен е важно, защото то символизира зелена София. Да си пожелаем да донесе много здраве и бог да пази града ни”, каза кметът Йорданка Фандъкова, която присъства на запалването на светлините на коледното дърво. На въпрос на БГНЕС дали тази година ще има повече празнична украса в сравнение с миналата година, Фандъкова каза, че тази година са осветени нови пространства и това се реализира и с подкрепата на бизнеса. „Градът ни е прекрасен, но най-голямото богатство на града, това са хората със своите усмивки и своите надежди”, добави още градоначалникът.

До края на годината ще се проведат много празнични събития в столицата. Едно от тях е ретротрамваят. На 15 декември между 11:00 - 13:00 ч. ретротрамваят ще се движи и ще се превърне в арт ателие, в което всеки пътуващ ще може да украси коледни играчки. В интервала от 13.30 до 15.30 часа работилницата ще се пренесе в шатра, разположена пред Street Chefs, на ъгъла на ул. „Ангел Кънчев” с ул. „Парчевич“. Там ще има забавно Коледно парти с много музика и изненади.

Новата 2019 година за пореден път ще бъде посрещната със зрелищен концерт на пл. „Александър I”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници