1200 пътуват за протеста на енергетиците в столицата

1200 пътуват за протеста на енергетиците в столицата
Pixabay
A A+ A++ A

1200 миньори и енергетици от комплекса „Марица-изток“ ще се включат в протестното шествие в София, което се организира от конфедерацията на труда „Подкрепа“, съобщава БНР. Шествието ще започне в 13 часа от сградата на Националната художествена галерия и ще премине покрай основни министерства, от които се очаква да решат проблема.

С 25 автобуса работещите в комплекса пътуват към София, за да поискат сигурност за своята работа и гаранции за енергийната независимост на България. Те ще настояват пред правителството за спешни мерки, които да запазят производството на електроенергия от български лигнитни въглища, съобщи лидерът на КТ Подкрепа в „Мини Марица-изток“ Генчо Генчев. "Основното, което искаме, е да бъде записано на тази среща в Катовице въглероден неутралитет на страната, което да дава възможност нашите електроцентрали да работят, без да заплащат тези високи и скъпи квоти, които са за електроенергия и да не поскъпва токът както за населението, така и за индустрията".

В шествието ще се включат и синдикални структури от металургическата и химическата промишленост, като общия брой на протестиращите се очаква да е 2000 души, допълни Генчев. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници