30 години затвор за убиеца на Присиян

30 години затвор за убиеца на Присиян
Делото се водеше по съкратената процедура, тъй като Кобрата призна изцяло вината си и се съгласи с фактите в обвинителния акт. Снимка: БНР
A A+ A++ A

30 години затвор при първоначален строг режим постанови в сряда Шуменският окръжен съд за 22-годишния Христо Сечински с прякор Кобрата.

Миналата есен той зверски уби със 17 удара с нож 11-годишния Присиян Иванов в центъра на Шумен. Делото се водеше по съкратената процедура, тъй като Кобрата призна изцяло вината си и се съгласи с фактите в обвинителния акт, предаде БГНЕС.

На делото присъстваха майката и братът на Присиян. Като частни обвинители бяха конституирани майката Стефка Стефанова и бащата Иво Иванов, които са разведени. Те предявиха граждански искове за по 100 000 лв кръвнина, а им бяха присъдени 60 000 лева за майката и 20 000 лева за бащата. Подсъдимият трябва да плати и близо 10 000 лева деловодни и съдебни разноски.

Бяха разпитани двама свидетели – братът Влайко /на 19 г./ и 40-годишният Валентин Ганчев, приятел на семейството. Служебният защитник на Кобрата Красимира Донева поиска делото да се гледа при закрити врата, но съдебният състав не се съгласи.

След разпитите на двамата свидетели съдът даде 30-минутна почивка, тъй като на Сечински му прилоша. После той даде обяснения, след което бяха изслушани пледоариите на обвинението и на защитата.

"Съжалявам за това, което стана. Причерня ми," казa пред съда Сечински. Той разказа и за детството си, в което имало системни побои и сексуално насилие.

"Моля ви да разрешите да излежа присъдата си в психиатрична болница, защото в затвора няма да издържа и ще се самоубия," каза още той.

#Христо Сечински #Присиян Иванов #убийство #Шумен #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници