Над 100 души се качиха на Витоша със Симеоновския лифт

Над 100 души се качиха на Витоша със Симеоновския лифт
Двата лифта в природен парк "Витоша" - "Симеоново-Алеко" и "Драгалевци - Голи връх" тръгнаха от 1 август. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като "Витоша ски" пусна в сряда, 1 август, лифтовете край Симеоново и Драгалевци, към Витоша се отправиха десетки туристи.

"Имаме гости от Щатите и решихме да ги доведем да разгледат Витоша, София и да се почувстват по-добре. Те за първи път са тук и искаме да им покажем страната," разказа Стефан Неделчев, който с група от общо 14 души се качи на Симеоновския лифт, предаде БГНЕС.

"Със сигурност е добре лифтовете да са отворени, защото са много близко до София, аз имам 2 деца и бих искал да ги водя редовно на планина, но миналата година трябваше да ходим на по-дълги дестинации, за да можем да си починем. Радвам се, че лифтовете са отворени, но не знам как ще бъде за в бъдеще," каза още той.

Лифтовете ще работят от 1 до 5 август, а след това ще работят през почивните дни и по празници. Цената на билета за възрастен в двете посоки е 10 лева, а на дете до 12 години е 6 лева.

Така на практика, ако едно четиричленно семейство с две деца, каквото е това на Стефан, иска да се качи на Витоша с лифта и да слезе с него, ще трябва да плати общо 32 лева. В цената на билета е включена и застраховка "Злополука".

От "Витоша ски" тази седмица много ясно заявиха, че това, че през лятото ще има работещи лифтове не означава, че това ще се случи и през зимата.

След като разговаря с премиера Бойко Борисов и със столичния кмет Йорданка Фандъкова, земеделският министър Мирослав Найденов пък заяви, че министерството, което притежава земята под пистите има готовност да поеме чистенето на пистите и дори гарантира публично, че тази година ще има ски сезон на Витоша.

Не е много ясно как без ясния ангажимент на "Витоша ски", дружеството, което на практика притежава лифтовете, ще има хубав ски сезон за всички столичани.

#Витоша #лифт #"Витоша ски"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници