Мини тенис на маса играят в детските градини в район “Изгрев”

Мини тенис на маса играят в детските градини в район “Изгрев”
A A+ A++ A

Децата от седемте детски градини в район “Изгрев” ще играят мини тенис на маса.Инициативата е на кмета на района инж. Цветомир Жеков. Проектът е финансиран по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта през 2018 г.“, пише Столица.бг

Малчуганите, които ще имат възможността да се включат са от подготвителните групи на детски градини: № 23 „Здраве“, № 29 „Слънце“, № 30 „Радецки”, № 34 „Брезичка”, № 49 „Радост”, № 133 „Зорница”, № 165 „Латинка”. С този проект се цели популяризирането на тениса на маса сред най-малките. Децата ще чуят за правилата на играта и ще могат да научат на основни технически умения в този спорт. 

Има два етапа на обучение на децата. Първият започна на 9 октомври и ще приключи на 23 ноември. Той е посветен на практическото обучение на най-малките. Вторият етап са турнирите, в които в продължение на една седмица малчуганите от съседните детски градини ще се състезават един срещу друг и ще покажат какво са научили.

Преди да започне практическото обучение, на седемте детски градини бяха осигурени необходимите спортни съоръжения – мини тенис маси с размери, подходящи за деца, тенис хилки и топчета. Всички те се съхраняват във физкултурните салони, където се провеждат и самите обучения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници