Дядо подари 9 хил. лв. на ало измамници в Кюстендил

Дядо подари 9 хил. лв. на ало измамници в Кюстендил
A A+ A++ A

77-годишен дядо подари 9 хил. лв. на ало измамници в Кюстендил. Поредният нелеп случай е регистриран вчера, когато възрастния мъж получил телефонно обаждане от мъж, който се е представил за служител на полицията.

„Отново е използвана старата схема. Измамникът е поискал парите от наше име, за да бъде разкрита престъпна схема. Въпреки многото апели от наша страна, възрастния кюстендилец се е доверил. Най-вероятно измамниците са гастрольори“, коментираха работещи по случая.

77-годишният кюстендилец е успял да събере всичките си налични спестявания в размер на 9 хил. лв., а след което ги опаковал прилежно в черна торбичка, изчакал измамникът пред дома си и предал сумата.

Едва два часа по-късно дядото разбрал, че е станал обект на измама и подал сигнал в полицията.

„Не давайте пари на непознати. Полицията не изисква съдействие от гражданите чрез даване на пари. При обаждане по телефона от лица, които се представят за полицаи, прокурори, лекари и искат пари, не се доверявайте, а веднага сигнализирайте на тел.112“, призова говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

Само в рамките на няколко часа през вчерашния ден десетки кюстендилци са сигнализирали за подобен вид обаждания от страна на ало измамници.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници