Валежи в Западна и слънце в Източна България

Валежи в Западна и слънце в Източна България
Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 27° и 32°, в крайните югозападни райони до 35°, в София около 27°. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В сряда над Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, като са възможни градушки, е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над източните райони ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, оставайки без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 27° и 32°, в крайните югозападни райони до 35°, в София около 27°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен север-северизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-29°, температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

По билата на планините ще духа умерен до силен североизточен вятър. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. Главно в планинските райони на Западна и Централна България се очакват краткотрайни превалявания и гръмотевици. Високите била и върхове частично ще са в облачния слой, с мъгла. Дневната температура на 1200 м.н.в ще бъде около 20°, на 2000 м – около 15°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е много близко до средното за Август и през деня ще остане почти без промяна.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #България #Черноморие #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници