Слагат антипаркинг колчета в “Надежда”

Слагат антипаркинг колчета в “Надежда”
A A+ A++ A

Колчета антипаркинг ще бъдат поставени в район “Надежда”, в зоната между бул. „Бели Дунав“, бул. „Ломско шосе“ и ул. „Подпоручик Футеков“, където има детска площадка. Предпазните мерки са по искане на сдружение “Безопасни детски площадки” от кампанията им #Освободететротоарите, пише Столица.бг

Получихме отговор и от район “Надежда” за планирано поставяне на антипаркинг елементи в зоната, похвалиха се от сдружението в социалната мрежа. Детската площадка се намира в съседство с метростанция “Надежда”. Писмото е подписано от Вяра Арнаутска, секретар на район “Надежда”.

Сдружението направи успешна кампания за освобождаване на тротоарите в София. Най-забележителни резултати постигнаха в столичния “Стрелбище”. Те получиха подкрепата на много граждани и на общинската администрация. Подаваха сигнали за паркирали автомобили върху тротоарите и следяха премахването им. Кампанията постигна успех и в район “Триадица”, “Изгрев” и на други место в София.

Идеята на “Безопасни детски площадки” беше да се освободят тротоарите в зоните около училища, детски градини и социални заведения.

“Относно поставянето на елементи за ограничаване на неправилно паркиране върху тротоари в близост и водещи до детски градини, училища, площадки за игра и паркове в районите “Триадица”, “Лозенец”, “Младост”, “Витоша”, “Изгрев”, “Красно село”, “Надежда” и “Студентски” ви информираме, че сигналът е изпратен до дирекция “Управление и анализ на трафика” към Столична община за възлагане на монтирането на антипаркинг колчета по протежението на тротоара на ул. Подпоручик Футеков в Надежда 3, с цел ограничаване на паркирането на автомобили по тротоара и безпрепятствената му експлоатация”, пише в писмото на администрацията на район “Надежда” до сдружението.

Според регулационния план в имота до детската площадка има проектирана църква. При реализирането на проекта задължително ще се поставят антипаркинг колчета.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници