Над 30 участници стартираха в националния турнир за деца в риск в София

Над 30 участници стартираха в националния турнир за деца в риск в София
A A+ A++ A

„Спортът достъпен за всички деца“ събра над 300 участници от 33 институции в 6 спорта в 30-и национален турнир за деца и младежи в риск, който се проведе в парк “Възраждане” в София. Състезанието приключи с шампиони в лека атлетика, минифутбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол 3 на 3 и таекуондо, пише Столица.бг

Организатор на юбилейното издание е Сдружение „Българска спорна федерация за деца и младежи в риск” и се проведе със съдействието на София – Европейска столица на спорта. Водещ бе Део, който зарадва изпълни любими песни на децата. Турнирът за деца в риск се провежда всяка година от 2003 г. насам и има две издания – пролетно, за Великден и есенно-зимно, Коледно.

Целият ден премина с много вълнения, емоции, забавления и победи. Участваха момчета и момичета от клубовете „Широко сърце” и от домовете за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, както и от центрове за настаняване на бежанци на възраст между 12 и 18 години.

Шампионите получиха поздравления и бяха наградени от общинския съветник Анатоли Илиев – председател на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск и председател на Постоянната комисия за младежта и спорта в СОС, Венцислав Игнатов – директор дирекция „Ученически спорт“ в ММС и други официални лица, които с радост наблюдаваха спортните битки.

Участниците в турнира станаха свидетели и на награждаването на щастливците, спечелили автомобили от последните тиражи на Българския спортен тотализатор., което стана по време на състезанието.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници