70% от столичните компании планират разрастване

70% от столичните компании планират разрастване
pixabay,com
A A+ A++ A

Оптимистични са плановете на компаниите в София за следващите две години. Две трети от тях планират известно разрастване, а останалата 1/3 са заложили над 25% растеж. Това са изводите от направено проучване от консултантската компания за бизнес имоти MBL сред анкетирани 100 водещи компании в София. Проучването цели установяване на нуждите на бизнеса от работно пространство, пише Столица.бг

Участие в анкетата са взели фирми от различни отрасли –  IT сектор, фармацевтика, банково дело, застраховане и др. В момента наетата площ за офиси  от компаниите на територията на столицата е повече от 270 000 кв.м , а служителите са повече от 24 000 човека, 7.5% от които са чужденци. Строят се 600 000 кв.м. офиси, които ще бъдат усвоени през следващите 4-6 години, пише manager.bg.

По отношение на бъдещите планове за растеж, 70% от запитаните компании са заявили, че планират увеличаване на персонала, а 30% са категорични, че ще надминат 25% по-голям персонал. Водещи изисквания за избор на нова бизнес сграда са градския транспорт и удобната връзка с метрото. Последната е особено важна за повечето фирми.

Важна роля за избора са и добрата интернет връзка, и ел. енергия, както и качествените довършителни работи в офисите. Според анкетираните преобладава неудовлетвореността от ремонтните дейности и поддръжката на наетите площи. Върху това трябва да се поработи още. По-голямата част от компании залагат на отворените работни пространства, а само 18% предпочитат кабинетите. Много от фирмите обаче използват и политиката за работа от дома.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници